Jadłospis od 16.05.22r – 20.05.22r
Poniedziałek 16.05.22r
I Żurek z jajkiem (2,7) i kiełbasą , chleb (1)
II Makaron z serem białym i szpinakiem (1,5)
III Kompot, owoc
Wtorek 17.05.22r
I Lane ciasto (1,7) na rosole (7)
II Pulpety (1,2,5) w sosie pomidorowym (1,5) ,kasza bulgur (1), ogórki z zieloną cebulka i olejem
III Kompot , owoc
Środa 18.05.22
I Krem z marchewki z makaronem (1,5,7)
II Ryba Miruna panierowana (1,2,3) , ziemniaki z koperkiem , surówka z kapusty kiszonej
III Kompot, serek waniliowy (5)
Czwartek 19.05.22r
I Koperkowa (1,5,7) z ryżem
II Filet z indyka duszony w sosie własnym (1,5) , ziemniaki z koperkiem , pomidory z sosem winegret (8)
III Kompot , owoc
Piątek 20.05.22r
I Jarzynowa (1,5,7) z ziemniakami , chleb (1)
II Ryż z polewą truskawkową (5)
III Herbata z cytryną , mus owocowy
W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.