Jadłospis od 25.10.21r -29.10.21r

           Poniedziałek  25.10.21r

I  Żurek (1,5,7) z jajkiem (2) , ziemniakami i kiełbasą , chleb (1) , natka pietruszki

II  Makaron pióra (1) z sosem Napoli i serem żółtym (1,5)

III  Herbata z cytryną ,owoc

                  Wtorek  26.10.21r

I  Pomidorowa (1,5,7) z ryżem i natką pietruszki

II  Kotlet schabowy panierowany (1,2,5) , ziemniaki duszone z koperkiem , surówka z czerwonej kapusty z chrzanem i Jogurtem greckim (5)

III  Kompot, sok warzywno-owocowy

                 Środa  27.10.21r

I  Rosół (7) z makaronem (1) i natką pietruszki

II  Udko z kurczaka panierowane (1,2,5), ziemniaki duszone z koperkiem , surówka z selera (7)        i jabłek ze śmietaną (5)

III  Kompot, batonik z twarożku (5)

                  Czwartek   28.10.21r

I  Krupnik (1,5,7) z ziemniakami i natka pietruszki

II  Fasolka po bretońsku (1) z chlebem (1)

III  Kompot, owoc

                  Piątek  29.10.21r

I  Barszcz ukraiński (1,5,7) z ziemniakami , chleb (1), natka pietruszki

II  Pierogi ruskie (1,2) , kefir naturalny (5)

III  Kompot

  W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.