JADŁOSPIS 18.03.24- 22.03.24r
PONIEDZIAŁEK 18.03.24r
I Zupa szpinakowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym (1,5,7)
II Ryż (5) z jabłkami prażonymi
III Kompot (mieszanka kompotowa mrożona), sok 100% owoców
WTOREK 19.03.24r
I Zupa grysikowa na rosole z warzywami (1,7)
II Kotlet schabowy smażony (1,2,5,8), ziemniaki, sałata zielona z jogurtem greckim, szczypiorkiem i rzodkiewką (5)
III Kompot(mieszanka kompotowa mrożona), mandarynka
ŚRODA 20.03.24r
I Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-warzywnym(1,7),chleb zwykły, chleb z nasionami/pszenno-żytni(1)
II Klopsy drobiowo-wieprzowe(1,2,5)(filet z kurczaka, karkówka), w sosie koperkowym(1,5), kasza Kus-kus(1), bukiet warzyw na parze(marchew, kalafior,brokuł) z sosem winegret(8)
III Kompot(mieszanka kompotowa mrożona),banan
CZWARTEK 21.03.24r
I Zupa brokułowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym(1,5,7)
II Ryba Łosoś (3) pieczona w ziołach, ziemniaki, surówka z selera i jabłka z rodzynkami i śmietaną(5,7)
III Kompot(mieszanka kompotowa mrożona),deser jogurtowy
PIĄTEK 22.03.24r
I Barszcz biały z jajkiem i ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym(2,5,7), chleb zwykły, chleb sanocki ze słonecznikiem i nasionami(1)
II Krokiety z kapustą białą i pieczarkami(1,2)
III Kompot(mieszanka kompotowa mrożona), jabłka
ALERGENY: 1 Zboża zawierające gluten
2 Jaja
3 Ryby
5 Mleko i produkty pochodne
7 Seler i produkty pochodne
8 Gorczyca i produkty pochodne
W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy i zioła w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
INFORMUJEMY ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH