Jadłospis od 21.06.21r -24.06.21r

            Poniedziałek : 21.06.21r

I     Grochowa ( 7) z ziemniakami i kiełbasą ,chleb (1)

II     Makaron pióra (1) z sosem Napoli (1,5) i serem żółtym (5)

III     Kompot, owoc

                      Wtorek: 22.06.21r

I     Zupa krem z marchewki (5,7) z groszkiem ptysiowym (1)

II     Filety z kurczaka panierowane (1,2,5) , ziemniaki młode z koperkiem (5) , mizeria z ogórków

     z jogurtem greckim (5)                                             

III    Kompot, mus owocowy

                    Środa: 23.06.21r

I    Kalafiorowa (1,5,7) z makaronem (1)

II   Ryba Miruna (3) panierowana (1,2,5) , ziemniaki młode z koperkiem , surówka z kapusty pekińskiej   z kukurydzą (5)

III   Kompot , Jogurt Miamu (5)

                Czwartek : 24.06.21r

I   Kminkowa (1,5,7) z ryżem

II   Kotlet mielony (1,2,5), ziemniaki młode z koperkiem (5) , kapusta zasmażana

III   Kompot, sok owocowy 100%

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.