Jadłospis od 25.09.23 r. – 29.09.23 r.
Poniedziałek 25.09.23 r.
I Krupnik z kaszą jęczmienną z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (1,5,7) , chleb zwykły ziarnisty / pszenno –żytni (1)
II Makaron pióra z sosem Napoli i serem żółtym (1,5) , ( pomidory –puszka , passata , czosnek głowka, ser żółty salami )
III Kompot ( mieszanka kompotowa mrożona ) ,banan
Wtorek 26.09.23 .r
I Pomidorowa z zacierką na wywarze mięsno-warzywnym ( 1,5,7)
II Sznycelek drobiowo –wieprzowy ( karkówka , filet z kurczaka ) (1,2,5), ziemniaki , surówka z czerwonej kapusty z chrzanem i jogurtem greckim (5)
III Kompot ( mieszanka kompotowa mrożona ) , deser jogurtowy (5)
Środa 27.09.23 r.
I Fasolowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym (1,5,7) , chleb zwykły (1)
II Kopytka z masełkiem (1,2,5) , surówka z marchewki i jabłka z brzoskwiniami
III Lemoniada , drożdżówka z jabłkiem (1,2,5)
Czwartek 28.09.23 r.
I Krem z dyni z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno-warzywnym (1,2, 5,7)
II Schab duszony w sosie własnym (1,5) , kasza bulgur (1) , warzywa na parze ( marchew , brokuł , kalafior ) z sosem winegret (8)
III Kompot ( mieszanka kompotowa mrożona ) , nektarynka
Piątek 29.09.23 r.
I Koperkowa z ryżem na wywrze mięsno-warzywnym (1,5,7)
II Ryba Miruna pieczona (1,2,3,5) , ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej
III Kompot ( mieszanka kompotowa mrożona ), sok warzywno-owocowy
W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
Alergeny: 1 – Zboża zawierające gluten, 2 – Jaja , 3- Ryby 5- Mleko i produkty pochodne , 7 – Seler i produkty pochodne 8-Gorczyca
INFORMUJEMY ,ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH