Jadłospis od  16.05.22r – 20.05.22r

                                            Poniedziałek  16.05.22r

I    Żurek z jajkiem (2,7) i kiełbasą  , chleb (1)

II   Makaron z serem białym i szpinakiem (1,5)

III   Kompot, owoc

                                         Wtorek 17.05.22r

I  Lane ciasto  (1,7)  na rosole (7)

II  Pulpety (1,2,5) w sosie pomidorowym  (1,5) ,kasza bulgur (1), ogórki  z zieloną cebulka i olejem

III   Kompot , owoc

                                         Środa 18.05.22

I    Krem z marchewki z makaronem (1,5,7)

II   Ryba Miruna panierowana (1,2,3) , ziemniaki z koperkiem , surówka z kapusty kiszonej

III   Kompot, serek waniliowy (5)

                                        Czwartek   19.05.22r

I    Koperkowa (1,5,7) z ryżem

II   Filet z indyka duszony w sosie własnym (1,5) , ziemniaki z koperkiem ,                                                pomidory z sosem winegret (8)

III   Kompot , owoc

                                    Piątek  20.05.22r

I    Jarzynowa (1,5,7) z ziemniakami , chleb (1)

II   Ryż z polewą truskawkową (5)

III   Herbata z cytryną , mus owocowy

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.