Jadłospis od 19.04.21r-do 23.04.21r

      Poniedziałek : 19.04.21r

I  Kapuśniak (1,7) z ziemniakami i kiełbasą ,chleb (1)

II  Naleśniki (1,2,5) z serem (5)

III  Kompot , jogurt owocowy (5)

          Wtorek : 20.04.21r

I   Rosół (7) z makaronem (1)

II   Udko z kurczaka panierowane (1,2) , ziemniaki z koperkiem , sałata zielona z jogurtem greckim (5)

III  Kompot , owoc

            Środa: 21.04.21r

I  Ogórkowa (1,5,7) z ziemniakami

II  Gulasz z szynki (1,5) z ryżem, sałatka z buraczków

III  Kompot

           Czwartek : 22.04.21r

I  Zupa ryżowa (7)

II  Kotlet schabowy panierowany (1,2) , ziemniaki z koperkiem , kapusta zasmażana

III  Kompot ,owoc

            Piątek : 23.04.21r

I  Pieczarkowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II  Makaron (1) z białym serem (5) i szpinakiem

III  Kompot ,owoc

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.