JADŁOSPIS 23.06.25 r. – 26.06.25 r.
PONIEDZIAŁEK 23.06.25 r.
Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsnym(1,5,7), chleb zwykły, chleb sanocki ze słonecznikiem(1,4)
Racuchy drożdżowe(1,2,5) z musem truskawkowym, nektarynka
Lemoniada z miętą(pomarańcza, cytryna)
WTOREK 24.06.25 r.
Zupa koperkowa z makaronem i warzywami na wywarze mięsnym(1,5,7)
Pulpety w sosie pomidorowym(1,2,5) (filet z kurczaka, karkówka), mix kasz(gryczana, jęczmienna, bulgur)(1) surówka z kapusty pekińskiej z olejem(marchewka, cebulka zielona, kukurydza, musztarda)(8),mus owocowy
Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną
ŚRODA 25.06.25 r.
Barszcz czysty na wywarze warzywno-mięsnym(7) z uszkami z mięsem(1,2)
Filet z indyka smażony(1,2,5), ziemniaki młode z koperkiem i masłem(5), sałatka grecka z sosem winegret(mix sałat, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, koperek, czosnek, cebula czerwona, słonecznik prażony, ser feta, musztarda(5,8),banan
Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną
CZWARTEK 26.06.25 r.
Zupa gulaszowa z ziemniakami i warzywami na wywarze mięsnym(szynka wieprzowa, włoszczyzna-paski, papryka kolorowa, pieczarki, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy)(1,7),chleb zwykły, chleb z nasionami(1,4)
Makaron świderki z białym serem i cebulą(1,5),sok jabłkowy 100%
Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną
ALERGENY:
1 Zboża zawierające gluten
2 Jaja
4 Soja i produkty pochodne
5Mleko i produkty pochodne
7 Seler i produkty pochodne
8 Gorczyca
W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy i zioła w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
INFORMUJEMY ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH