JADŁOSPIS  20.05.24r- 24.05.24r 

PONIEDZIAŁEK 20.05.2024

I Zupa kapuśniak na wywarze mięsno-warzywnym  z młodej kapusty z ziemniakami i kiełbasą (1,7), chleb zwykły, chleb z nasionami (1)                                                                                                                                      
II Filet z indyka po meksykańsku (1,5,7), ryż (1,5), owoc                                                        
III  Herbata owocowa,

WTOREK 21.05.2024

I Zupa grysikowa na wywarze mięsno-warzywnym (1,5,7),                                                                                
II Kotlet schabowy, ziemniaki młode z koperkiem (1,2,5), sałata lodowa w sosie taziki (5)                                                      
III Kompot,

ŚRODA 22.05.2024

I Zupa krem z marchewki na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem (1,2,5,7)                                                  
II Naleśniki z serem i cukrem pudrem (1,2,5),  jogurt pitny (5)                                           
III Lemoniada,

CZWARTEK 23.05.2024

I Lane ciasto na rosole na wywarze mięsno-warzywnym (1,2,5,7),                                                             
II Zraziki wieprzowo-drobiowe w sosie pomidorowym (1,2,5), kasza jęczmienna, bukiet warzyw na parze z sosem vinegrett                                                                                                                                                     
IIIKompot,

PIĄTEK 24.05.2024

I Zupa fasolowa na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem (1,2,5,7), chleb zwykły(1)                                               
II Kotlecik mielony z ryby miruna, ziemniaki młode z koperkiem (1,2,3,5), sałatka z ogórka kiszonego z żurawiną i czerwoną cebulą na oleju, owoc                                                                                                                                
III Kompot,

ALERGENY:     1. Zboża zawierające gluten                                                                                                       
2.  Jaja                                                                                                                                           
3.  Ryby i produkty pochodne                                                                                                   
5.  Mleko o produkty pochodne                                                                                              
7.  Seler i produkty pochodne

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy i zioła w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH