JADŁOSPIS 24.03.25r-28.03.25r
PONIEDZIAŁEK 24.03.25r
Kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą i warzywami na wywarze mięsnym(7), chleb zwykły, chleb ze razowy ze słonecznikiem/pszenno-żytni(1,4)
Makaron świderki z białym serem i szpinakiem(5), pomarańcza
Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną
WTOREK 25.03.25r
Zupa pomidorowo-paprykowa z lanym ciastem i warzywami na wywarze mięsnym(1,2)
Kotlet mielony(filet z kurczaka, karkówka)smażony(1,2,5), ziemniaki, sałata zielona z jajkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem greckim(2,5),jogurt pitny Polski(5)
Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną
ŚRODA 26.03.25r
Krem z cukinii z makaronem i warzywami na wywarze mięsnym(1,5,7)
Karkówka w sosie własnym (1,5),kasza kuskus, fasolka szparagowa z masłem(5), jabłka
Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną
CZWARTEK 27.03.25r
Zupa rybna(łosoś) z zacierką i włoszczyzną na wywarze mięsnym(1,3,7)
Kotlet schabowy smażony(1,2,5,8), ziemniaki ,surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, chrzanem i jogurtem greckim, gruszka
Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną
PIĄTEK 28.03.25r
Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami na wywarze mięsnym(1,5,7), chleb zwykły, chleb pszenny soja-len(1,4)
Racuchy drożdżowe(1,2,5) z cukrem pudrem, sok 100% owoców
Koktajl truskawkowo-jagodowy z jogurtem(5)
ALERGENY: 1 Zboża zawierające gluten
2 Jaja
3 Ryby
4 Soja i produkty pochodne
5 Mleko i produkty pochodne
7 Seler i produkty pochodne
8 Gorczyca
W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy i zioła w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
INFORMUJEMY ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH