JADŁOSPIS 23.06.25 r. – 26.06.25 r.

PONIEDZIAŁEK 23.06.25 r.

Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsnym(1,5,7), chleb zwykły, chleb sanocki ze słonecznikiem(1,4)

Racuchy drożdżowe(1,2,5) z musem truskawkowym, nektarynka

Lemoniada z miętą(pomarańcza, cytryna)

WTOREK 24.06.25 r.

Zupa koperkowa z makaronem i warzywami na wywarze mięsnym(1,5,7)

Pulpety w sosie pomidorowym(1,2,5) (filet z kurczaka, karkówka), mix kasz(gryczana, jęczmienna, bulgur)(1) surówka z kapusty pekińskiej z olejem(marchewka, cebulka zielona, kukurydza, musztarda)(8),mus owocowy

Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną

ŚRODA 25.06.25 r.

Barszcz czysty na wywarze warzywno-mięsnym(7) z uszkami z mięsem(1,2)

Filet z indyka smażony(1,2,5), ziemniaki młode z koperkiem i masłem(5), sałatka grecka z sosem winegret(mix sałat, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, koperek, czosnek, cebula czerwona, słonecznik prażony, ser feta, musztarda(5,8),banan

Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną

CZWARTEK 26.06.25 r.

Zupa gulaszowa z ziemniakami i warzywami na wywarze mięsnym(szynka wieprzowa, włoszczyzna-paski, papryka kolorowa, pieczarki, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy)(1,7),chleb zwykły, chleb z nasionami(1,4)

Makaron świderki z białym serem i cebulą(1,5),sok jabłkowy 100%

Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną

ALERGENY:

1 Zboża zawierające gluten

2 Jaja

4 Soja i produkty pochodne

5Mleko i produkty pochodne

7 Seler i produkty pochodne

8 Gorczyca

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy i zioła w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

INFORMUJEMY ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH