JADŁOSPIS 24.03.25r-28.03.25r

PONIEDZIAŁEK 24.03.25r

Kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą i warzywami na wywarze mięsnym(7), chleb zwykły, chleb ze razowy ze słonecznikiem/pszenno-żytni(1,4)

Makaron świderki z białym serem i szpinakiem(5), pomarańcza

Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną

WTOREK 25.03.25r

Zupa pomidorowo-paprykowa z lanym ciastem i warzywami na wywarze mięsnym(1,2)

Kotlet mielony(filet z kurczaka, karkówka)smażony(1,2,5), ziemniaki, sałata zielona z jajkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem greckim(2,5),jogurt pitny Polski(5)

Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną

ŚRODA 26.03.25r

Krem z cukinii z makaronem i warzywami   na wywarze mięsnym(1,5,7)

Karkówka w sosie własnym (1,5),kasza kuskus, fasolka szparagowa z masłem(5), jabłka

Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną

CZWARTEK 27.03.25r

Zupa rybna(łosoś) z zacierką i włoszczyzną na wywarze mięsnym(1,3,7)

Kotlet schabowy smażony(1,2,5,8), ziemniaki ,surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, chrzanem i jogurtem greckim, gruszka

Kompot wieloowocowy(mieszanka kompotowa mrożona)/woda z cytryną

PIĄTEK 28.03.25r

Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami na wywarze mięsnym(1,5,7), chleb zwykły, chleb pszenny soja-len(1,4)

Racuchy drożdżowe(1,2,5) z cukrem pudrem, sok 100% owoców

Koktajl truskawkowo-jagodowy z jogurtem(5)

ALERGENY: 1 Zboża zawierające gluten

                      2 Jaja

                      3 Ryby

                      4 Soja i produkty pochodne

                      5 Mleko i produkty pochodne

                      7 Seler i produkty pochodne

                      8 Gorczyca

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy i zioła w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

INFORMUJEMY ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH